Translate

niedziela, 24 sierpnia 2014

Makaron z musem z awokado, bazylią i orzeszkami pinii...

Lekki mus z mega dawką zdrowia jak najbardziej polecam, posmak
awokado w połączeniu z resztą składników oj jak najbardziej jestem na TAK, a Wy???!!!

             Składniki:
  • Makaron Spaghetti
  • 1 Awokado 
  • Czosnek <1 -2 ząbków>
  • 3-4 łyżeczki soku z limonki i szczypta startej skórki 
  • kawałki marynowanej zielonej papryczki jalapeno
  • duży pęczek bazylii świeżej
  • duży kubek listków młodego szpinaku oliwy extra vergine + do podania
  • 3 łyżki tartego sera (Parmezanu lub Grana Padano)
  • 50 g sera feta
  • orzeszki pinii  <garstka>


Makaron wrzucić na wrzącą i osoloną wodę, ugotować al dente. Zmiksować obrane i pokrojone awokado, czosnek, sok i skórkę z limonki, papryczkę jalapeno, listki bazylii (1/3 listków odłożyć), orzeszki pinii,opłukany i osuszony szpinak oraz oliwę extra vergine, doprawić solą i pieprzem.Makaron odcedzić pod zimną wodą włożyć z powrotem do garnka, dodać tarty ser i wymieszać. Dodać mus z awokado i resztę bazylii, delikatnie wymieszać. Podawać ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem, dodatkową oliwą extra vergine i pokruszonym serem feta.


Pasta with avocado mousse and basil

  • 140 grams of pasta (e.g.. spaghetti)
  • 1 avocado
  • 1/3 garlic clove
  • 2 teaspoons fresh lime juice and a pinch of grated
  • 2 - 3 pieces of marinated green jalapeno peppers
  • a bunch of (pot) basil
  • big cup baby spinach leaves
  • 1 tablespoon extra virgin olive oil + to give
  • 3 tablespoons grated cheese (Parmesan or Grana Padano)
  • 50 g feta cheese
  •  pine nuts

Bring the water to a boil. Add the olive oil and salt, then the spaghetti. Mix peeled and sliced ​​avocado, garlic, juice and skin of lime, jalapeno pepper, basil leaves (1.3 leaves hang up), pine nuts,rinsed and drained spinach and extra virgin olive oil, season with salt and pepper.

Turn on the cold water and rinse the spaghetti under the water (whilst they are still in the colander). put back into the pot, add the grated cheese and mix. Add mousse with avocado and the rest of the basil, gently mix. Serve with freshly ground black pepper, extra extra virgin olive oil and crumbled feta cheese.

PS.Bon appetit!


PS. SMACZNEGO!!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz